KM-Webdesign/KM-Photography

 zo 15-10-2017 : KSVR Gew. Res. Danny - KVC Deerlijk Sport : 5 - 3

"Wat een ommekeer.....van 0-3 naar 5-3 in amper 20' !!!!!!!! "

IMG 8113 3 450px

Na de prachtpartij van vorige week in Moorsele wachtte ons vandaag opnieuw een sterke tegenstander, Deerlijk kwam ons bezoeken en staat op een gedeelde derde plaats. We wisten dus op voorhand dat het geen gezondheidswandeling ging worden op deze zonnige zondag. We zullen dan ook moeten zweten om hier vandaag iets te rapen. De opwarming zag er wat slappekes uit en dat voorspelde weinig goeds. Toch bleef het vertrouwen in deze ploeg groot zodat ik dat eventjes door de vingers zag. 

Maar toen het eerste fluitsignaal weerklonk was duidelijk dat Deerlijk niet naar Rumbeke was afgezakt om een puntje te rapen, met die ingesteldheid waren ze met niets minder dan drie punten tevreden. Ze starten dan ook aan een hoog tempo al konden wij op 2 tegenaanvallen in de beginfase toch gevaarlijker zijn , eerst mikte Thibaut Simoens voorlangs, kort daarop kon Sander Pattyn de perfecte assist leveren voor Gianni Vansteenkiste maar diens poging werd net voor de lijn gekeerd. De daaropvolgende actie van Deerlijk ketste op de dwarsligger.......efkens oef........ Net voor het openingskwartier ten einde was viel Tjorven Alliet geblesseerd uit dankzij de soms potige duels. De volgende poging van Gianni Vansteenkiste zoefde naast de kruising en aan de overkant moest doelman Quinten Carpels de openingstreffer voorkomen met een schitterende redding. Maar op de daaropvolgende hoekschop volgde een flipperkastmoment waarop de bal eerst nog van de lijn werd gekeerd door Diego Varrewaere, ook de volgende flipperkastbal werd nog gered door Quinten Carpels maar de derde keer was voor Deerlijk de goeie keer en ze kwamen zeker niet onverdiend op voorsprong, we moesten dan ook Deerlijk meer en meer in de wedstrijd laten en moesten ons beperken tot verdedigen, we konden nog één keer een poging noteren maar Sander Vynckier mikte over het Deerlijkse doel. Net voor rusten hadden we teveel nonchalance in ons spel en slikten we nog de 0-2. We trokken zeker niet tevreden naar de kleedkamer met een 0-2 in het krijt, dat beloofde weinig goeds voor de 2de helft. Toch probeerden we de moed er terug in te pompen en wilden meer aanvalsdrift brengen in de herneming. 

IMG 8135 3 520px

Maar na amper 5' in de 2de helft kregen we de doodsteek want al onze goede bedoelingen verdwenen als sneeuw voor de zon toen we de 0-3 slikten! Deerlijk liet nu onze jongens meer in de wedstrijd komen nadat de 0-3 er stond, al moest Quinten Carpels ons nog behoeden voor de 0-4 en redde hij uitstekend met de vingertoppen, kort daarop nog een bal op de lat van Deerlijk. Toch kwam Rumbeke meer en meer zijn wil opdringen ondanks die grote achterstand, iets over halverwege konden we dan ook de eerredder op het bord zetten. Sander Vynckier kon met een mooie pas Thibaut Simoens aanspelen en Thibaut kon de Deerlijkse keeper vloeren. Na de 1-3 kreeg een Deerlijkse speler een 2 de gele kaart en mocht hij gaan douchen, na dit voorval kwam het geloof in onze ploeg weer naar boven en ze legden dan ook nog meer druk op de ketel bij Deerlijk. Toen Thibaut Simoens op wandel trok werd hij foutief gehaakt door de Deerlijkse doelman, de scheids twijfelde niet en legde de bal op de stip, Cedric Noseda zette de elfmeter feilloos om en plots werd de aansluitingstreffer een feit......nog 15 minuten op de klok.......... En dan volgde een dol slotkwartier , eerst kon Thibaut Simoens de gelijkmaker netten op hoekschop van Gianni Vansteenkiste en Deerlijk wist niet meer uit welk hout pijlen te maken. Rumbeke voelde dat er nog een driepunter in zat en trok nu resoluut de kaart van de aanval, in plaats van tevreden te zijn met een punt tegen de derde wilden we meer. We gingen er dan ook met de vele supporters achter staan met vele vocale steun en na een heerlijke actie tussen Sven Hoorne en Thibaut Simoens kon Gianni Vansteenkiste aangespeeld worden om de bal in de lege kooi te deponeren !! 4-3.........wat een ommekeer !! En als kers op de taart kon Yentl Vens de eindscore van 5-3 op het bord zetten na assist van Gianni Vansteenkiste..........waaaaauuwwwww 

IMG 8179 3 520px

We waren vandaag niet goed gestart, nonchalance deed ons een mindere eerste helft neerzetten maar de vechtlust en inzet in de 2de helft hebben dit gelukkig nog rechtgezet en we behaalden dan ook een zeer mooie zege met deze ploeg tegen een toch wel sterke tegenstander ........Proficiat dat jullie als ploeg hebben opgestaan na een 0-3 achterstand en opnieuw met enthousiasme en wilskracht het laken naar ons toe hebben getrokken. Dat smaakt naar nog meer.................. 

Deze keer 4 gele kaarten:

Gianni Vansteenkiste, Diego Varrewaere, Michiel Simoens en Sander Vynckier werden het gele slachtoffer !! 

Doelpunten:

22' (0-1),

35' (0-2),

50' (0-3),

70' (1-3) Thibaut Simoens,

75' (2-3) Cedric Noseda (strafschop),

79' (3-3) Thibaut Simoens,

83' (4-3) Gianni Vansteenkiste,

87' (5-3) Yentl Vens 

Speelden:

Quinten Carpels, Chiel Potie, Cedric Noseda, Sven Hoorne, Tjorven Alliet, Diego Varrewaere, Thibaut Simoens, Sander Pattyn, Gianni Vansteenkiste, Nelis Sabbe, Sander Vynckier, Michiel Simoens, Louis D'hondt en Yentl Vens.

Verslag Danny Varrewaere

Foto's Kurt Maddens