za 14-10-2017 : KSVR U8C - KFC Meulebeke : 7 - 13

"Rood-witte beren te sterk voor de blauw-witte mannekes"

IMG 8009 3 kopie

Indian summer deze ochtend op de velden van Rumbeke. In die laatste herfstzon ontvingen we de jongens van KFC Meulebeke, die hun 3-sterrenteam had verdeeld over de twee teams die vanmorgen op het Sportpark op bezoek kwamen.

Het eerste kwart speelden we zoals we de voorbije weken: goeie combinaties, duels werden gewonnen en steeds gevaarlijk voor doel. Toegegeven, Meulebeke bood daarin stevig weerwerk maar slaagde er in die eerste 15 minuten niet in hun kansjes af te werken. Dat deden de Rumbeekse jongens wel. Eerst mocht Casper een knappe aanval over de rechterflank afronden, daarna haalde Joppe twee maal de trekker over (één maal op aangeven van Casper, één maal door goed storingswerk zelf af te ronden).

3-0 dus bij aanvang van het tweede kwart en geen vuiltje aan de lucht. Ook onze peters Giuseppe, Maxime en Hannes zagen dat het goed was. Maar toen ging het in een ijltempo van kwaad naar erger. KFC Meulebeke vond steeds makkelijker de weg naar het doel. En ook al zaten er wat lucky goals bij (ballen die via de paal binnen gingen,...), er viel weinig of niks op af te dingen. De bezoekers hadden een stevig, goed voetballend team dat door een bij momenten slap verdedigend Rumbeke een vrijgeleide kreeg. Dat keeper Quinten dan ook nog een ongeïnteresseerde indruk gaf, hielp ons niks vooruit. Enkel Leon wist in dat kwart de weg naar doel te vinden.

"Eén belangrijke les"

Bij de kantwissel stond het 4-8 voor de withemden, die na de pauze verder gingen. Verdedigend stond het iets beter (Louis knapte achterin heel wat op), maar voorin misten we de nodige stootkracht om iets aan die achterstand te doen. Joppe had intussen zijn keepershandschoenen aangetrokken en behoedde ons geregeld van een grotere achterstand. Hij kon echter niet verhinderen dat we na drie kwartier 4-12 in het krijt stonden.

Het laatste kwart lukte het wel wat beter. Er werd terug voor de bal gestreden en het geloof kwam stilaan terug. Leon stak het ganse veld over om de 5-12 binnen te trappen en daarna mocht Louis zijn eerste van de dag scoren. Meulebeke maakte er daarna 6-13 van, waarna Louis de eindscore vastlegde.

7-13 dus. De eerste nederlaag van het seizoen, waarin we heel wat hebben bijgeleerd. Eén belangrijke les: als niet iedereen met de volle goesting op het veld staat, dan lukt het niet. Als ik merk dat de wisselspelers de graafwerken achter het veld interessanter vinden dan de wedstrijd, dan weet ik dat het niet goed komt. En dan had Meulebeke nog zijn betere spelers in twee teams onderverdeeld...

Speelden en scoorden voor KSV Rumbeke:

Casper (1x), Joppe (2x), Quinten, Cas, Leon (2x), Robbe, Louis (2x)

Bij deze wil ik onze peters nogmaals bedanken voor hun aanwezigheid. De lekkere verrassing wordt dinsdag na training uitgedeeld en zal bij de jongens zeker in de smaak vallen. Succes bij jullie wedstrijd morgen!!!

Verslag Jurgen Wille

Foto Kurt Maddens