KM-Webdesign/KM-Photography

 

zo 08-10-2017 : KSV Moorsele - KSVR Gew Res Danny : 3 - 4

"Spanning tot laatste minuut na sterke collectieve prestatie..........."

"Wat een wedstrijd !!!!!!!!!"

IMG 3541 3

Volia ......'k heb deze keer maar 2 titels gekozen.......eens iets anders!! Dat we in een zware reeks terecht zijn gekomen hadden we al door, we kunnen daarin 2 dingen doen.......ofwel leggen we ons bij de feiten neer, ofwel vechten we voor ieder sprietje gras. Ewel vandaag werd er duidelijk gekozen om voor ieder sprietje te vechten........komen we toe, en 't is dan nog kunstgras waar we op moeten. Dan hebben we maar gekozen om voor elkaar door het vuur te gaan. Allereerst moesten we een erehaag vormen voor de scheidsrechter omdat het de week is van de scheidsrechter, we wilden daar zeker aan meewerken want zonder scheidsrechters geen voetbal, we zijn ons daar wel van bewust! Spijtig genoeg was de aangeduide scheidsrechter in verlof, toch hadden ze hem aangeduid en zo moest Moorsele op zoek gaan naar een vervanging. Eenmaal die gevonden konden we ons uitleven op die mooie mat in Moorsele. En dat we ons hebben uitgeleefd zul je wel merken in het verdere relaas van deze wedstrijd........

"Wat een wedstrijd !!!!!!!!!"

We haalden van in de beginfase de bovenhand en probeerden dan ook vroeg te scoren, eerst kon de Moorseelse keeper met wat geluk het schot van Sander Pattyn redden, Tom Anseele plaatste daar ook nog een schot tegenover maar zijn bal zoefde net naast en de volgende poging aan de voet van Thibaut Simoens kon ook gepakt worden. Toen Moorsele een foutje maakte in het uitverdedigen was Tom Anseele er als de kippen bij om de score te openen, zeker al verdiend te noemen! Maar lang konden we niet profiteren van deze voorsprong want de daaropvolgende fase moest de vervangende scheids al meteen naar de stip wijzen, Michiel Simoens maakte de verdedigende fout en de elfmeter werd feilloos omgezet. Dat waren de eerste 10 minuten.......we hadden ons nog niet verveeld. Toen viel het een beetje stil want die snelle tegentreffer deed ons weer wat twijfelen, Halverwege kon Tom Anseele bijna de score weer in ons voordeel doen kantelen maar zijn vluchtschot ging over doel, op hoekschop van Nelis Sabbe kon Tom Anseele een rake kopbal op doel geven maar de doelman stond goed geplaatst. Ook onze doelman Gianni Vansteenkiste moest al zijn kunnen bovenhalen op een Moorseels schot, de daaropvolgende voorzet dwarrelde op de lat en ging tenslotte over doel. Met nog 10 minuten op de klok konden we opnieuw op voorsprong klimmen, met een slim pasje van Tom Anseele kon Diego Varrewaere met zijn witte sloefkes een schot plaatsen net onder de lat, de 1-2 was een feit. We probeerden nu de rust te bereiken met deze voorsprong en Moorsele gaf nog alles om toch maar weer op gelijke hoogte te komen. Op hoekschop moest Gianni Vansteenkiste opnieuw gevat tussenkomen en kon hij zo de kansen van Moorsele minimaliseren, we bereikte dan ook de 1-2 ruststand na een aangename eerste helft die bol staat van de spanning.

"Maar als je klapt van spanning.........alles moest nog beginnen!!"

In de herneming konden we bij de eerste kans al uitlopen naar 1-3, nu was Diego Varrewaere de aangever en kon Tom Anseele de Moorseelse doelman vloeren. Een uitstekende start natuurlijk, Moorsele was nu een beetje het noorden kwijt en we tikten er lustig op los, na een schitterende actie met heel veel tussenstations kwam Sander Pattyn prima ingelopen om deze uitmuntende actie af te werken, maar zijn harde schot miste jammer genoeg richting........ Een prima voorzet van Thibaut Simoens werd nu ingekopt door Diego Varrewaere maar de doelman kon pakken. Het spel begon nu weer wat meer op en neer te gaan en de tijd tikte weg in ons voordeel maar plots merkten we op hoe een wedstrijd weer kon kantelen, het zag er voor ons best goed uit want verdedigend stonden we ons mannetje en we hadden de wedstrijd in handen maar dan gebeurde het ........net voor het halfuur was het Cedric Noseda die de bal wilde wegwerken, de bal caprioolde tegen zijn elleboog en de 2de strafschop was een feit..........ook die elfmeter werd niet gemist en zo ziet de wedstrijd er weer helemaal anders uit, 2-3 met nog 19 minuten op de klok die blijkbaar trager begon te tikken nu......

"Dat smaakt naar meer!!!!!"

Twee minuten na deze treffer kreeg Moorsele een reuzekans maar gelukkig werd er gemist. Intussen probeerden we er ook nog uit te komen maar er werd al veel energie verbruikt en het begon moeilijker te worden, toch kon Tjorven Alliet nog een voorzet(schot) plaatsen maar de bal ketste op de paal, de rebound van Thibaut Simoens werd gered door de Moorseelse doelman...dat kon de doodsteek geweest zijn voor Moorsele. Op de daaropvolgende hoekschop van Nelis Sabbe kon Thibaut Simoens een stevige kopbal plaatsen maar de doelman redde miraculeus en zo bleef de krappe voorsprong staan...........en die klok tikt nog trager !!!!!!! En dan kwam het , met nog 7' te spelen kan Moorsele dan toch nog de gelijkmaker netten, maar in plaats van daarin te berusten gingen we nog resoluut naar de zege op zoek en 2' later kwamen die nieuwe witte sloefkes weer de hoofdrol opeisen, na de rondgang in de kleedkamer toonden ze hun torinstinct, na een héérlijke mooie pas van Sander Pattyn kon Diego Varrewaere alleen op de doelman afgaan, de bal werd netjes naast de doelman geplaatst in het mandje en zo konden we opnieuw juichen. Het slotoffensief van Moorsele was te overhaastig om deze driepunter nog uit handen te geven ondanks dat de klok al 4' op 00 stond, moest de goed leidende vervangende scheids dan toch het laatste fluitsignaal laten weerklinken. Wat een wedstrijd!!!!!!!!!

Proficiat aan de ganse ploeg voor deze hele sterke collectieve prestatie............dat smaakt naar meer!!!!!

 

GEEN GELE KAARTEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Doelpunten:

8' 0-1 Tom Anseele

9' 1-1 (strafschop)

35' 1-2 Diego Varrewaere

47' 1-3 Tom Anseele

71' 2-3 (strafschop)

83' 3-3

85' 3-4 Diego Varrewaere

Speelden:

Gianni Vansteenkiste, Chiel Potie, Cedric Noseda, Michiel Simoens, Tjorven Alliet, Diego Varrewaere, Ivan Buysse, Sander Pattyn, Tom Anseele, Nelis Sabbe, Thibaut Simoens, Louis D'hondt en Yentl Vens.

Verslag Danny Varrewaere