KM-Webdesign/KM-Photography

zo 17-09-2017 : KSVR Gew Res Danny - KSK Beveren-Leie : 2 - 2

"Duurbevochten maar oververdiend punt .........."

IMG 3544 3 kopie

Een prachtig voetbalweertje met een toffe wedstrijd in 't verschiet, den tegenstander had nog geen goalke binnen en ze hadden hun eerste 2 wedstrijden winnend afgesloten.

We wisten op voorhand dat het een taaie klant ging worden, spijtig genoeg kwam de scheids van dienst niet opdagen en was het een hels zoekwerk om aan een scheids te geraken, gelukkig kregen we hulp van Katrien zodat er toch ééntje bereid was (waarvoor dank). Zo moesten we de spiertjes proberen warm te houden maar natuurlijk niet te erg vermoeien.....wat redelijk lukte op deze zondagmorgen waar de zon al kwam piepen.

"Reuzekans werd niet afgewerkt"

Alle spelers waren dan ook ferm tevreden toen ze een scheidsrechter zagen opdagen zodat we aan de partij konden beginnen. De wedstrijd werd van bij het begin aan een mooi tempo gespeeld aan beide kanten, Ivan Buysse kon een eerste poging wagen, maar het was van iets te ver. De volgende poging kwam aan de voet van Nelis Sabbe die zijn schot gered zag worden door de doelman. Kort daarop kwam een hele grote kans voor Beveren Leie maar ook hier stond het vizier nog niet op scherp. Net na het kwartier kon Michiel Simoens een lange bal versturen richting Tom Anseele die meteen oprukte richting doel maar diens poging was net niet hard genoeg om de keeper te verontrusten. Halverwege kwam er een bal uit de lucht gevallen en tot ieders verbazing valt hij in doel, een achterstand die we bijna meteen konden rechtzetten maar de reuzekans werd niet afgewerkt, Nelis Sabbe kon een perfecte assist leveren bij Tom Anseele maar Tom besloot in de korte hoek op de doelman. Dat was de kans voor 1-1 maar direct daarna konden we het weer proberen, op vrije trap van Sander Pattyn kon Tom Anseele de bal goed koppen maar de bal ging net naast. Tenslotte was er nog één moment die ons bijna iets opleverde voor we de rust konden intrekken. Ivan Buysse dwong de doelman bijna tot balverlies na sterk opzitten........net niet ! Zo moesten we met een kleine achterstand de kleedkamers opzoeken maar het geloof bleef groot want we waren zeker de evenknie van dit Beveren Leie.

"Koelbloedig en zonder veel poeha de elfmeter binnen"

De 2de helft begon rampzalig want na amper 4' moesten we een terechte strafschop toestaan na een fout van Michiel Simoens, de elfmeter werd feilloos omgezet en zo moesten we dringend de bakens verzetten om nog iets te rapen..... We probeerden nu meer onze stempel te drukken en lukten daar behoorlijk goed in, het zat niet altijd mee bij de laatste pas maar de drang bleef groeien naar de aansluitingstreffer, onze kapitein Nelis Sabbe beschaamde het vertrouwen van de trainer niet en bedankte met een heerlijk mooi doelpunt in de kruising, zo was de aansluitingstreffer een feit en konden we nu op zoek gaan naar de gelijkmaker. Met nog een halfuur op de klok nam de trainer al de nodige risico's en betaalde het bijna cash want de daaropvolgende aanval was al bijna raak, gelukkig ging de bal net naast..... We bleven nu Beveren Leie terugdringen en gingen vol voor de gelijkmaker, we zagen de gelijkmaker komen toen Tom Anseele alleen richting doelman trok maar Tom besloot op de doelman, iets later kopte Tom Anseele net naast. De gelijkmaker bleef in de lucht hangen al bleef het ook opletten voor de nog zeldzame counters. Alles werd in de strijd gegooid en de druk konden we aanhouden, toen Sander Vynckier in de slotminuten gehaakt werd in de zone van de waarheid werd er ook hier terecht gefloten voor strafschop. Onze strafschopnemer van dienst was Sander Pattyn, Sander bleef koelbloedig en kanjerde de elfmeter zonder veel poeha binnen en de 2-2 was meer dan verdiend. Plots moest alles nu snel gaan voor de tegenstander maar hun eerste puntenverlies was een feit want kort daarna floot de scheidsrechter deze toffe en aangename wedstrijd af.

We mogen hier zeker trots op zijn want als ploeg speelden we met veel drang en enthousiasme, een 0-2 ophalen tegen deze ploeg is een mooie prestatie waardoor we dan ook de ploeg een dikke proficiat mogen toewerpen !!

Geen gele kaarten

Doelpunten:

24' (0-1)

49' (0-2) (strafschop)

59' (1-2) Nelis Sabbe

89' (2-2) Sander Pattyn (strafschop)

Speelden:

Arne Vannieuwenborgh, Chiel Potie, Cedric Noseda, Michiel Simoens, Sander Pattyn, Louis D'hondt, Gianni Vansteenkiste, Ivan Buysse, Tom Anseele, Nelis Sabbe, Sven Hoorne, Yentl Vens, Diego Varrewaere, Sander Vynckier en Sander Braeye.

Verslag: Danny Varrewaere

Foto: Kurt Maddens